Motto

,, Pentru a cuceri pamantul oamenii trebuie sa se cucereasca pe ei insisi prin cultura , curaj, generozitate.” Invatamantul in comuna Bobota este rezultat al consecintei efortului depus de corifeii Scolii Ardelene de luminarea mintii copiilor din Transilvania inca de la sfarsitul sec. al XVII-lea. Printre cele 300 de luminite aprinse de Gheorghe Sincai se numara si scoala noastra.De la 1786 invatamantul din Bobota s-a dezvoltat continuu , pana in 1910 a functionat pe langa biserica, dupa aceasta data a devenit invatamant de stat; cu doi invatatori . Efectivele de elevi au crescut odata cu cresterea numerica a populatiei satului , ajungand la anul scolar de varf 1973-1974 , 371 elevi si cu 25 dascali. Astazi in Scoala ,,Gheorghe Sincai “ Bobota invata 132 elevi , 62 in invatamantul gimnazial, 70 in invatamantul gimnazial sub atentia si competenta daruire a 15 dascali. Competenta , seriozitatea si consecventa muncii dascalilor si elevilor se materializeaza in rezultatele foarte bune obtinute la olimpiadele si concursurile scolare si extrascolare. Absolventii nostri se prezinta cu totii la testarea nationala si se parcurg cursurile invatamantului liceal si profesional cu rezultate bune .Din numarul total al absolventilor scolii noastre de dupa 1990, 25% au studiat si studiaza in invatamantul superior, formanduse buni specialisti recunoscuti in tara si strainatate .Dascalii scolii cu gingasele mladite pe care le modelam avem convingerea ca ,,vesnicia s-a nascut la tara” si ne canalizam eforturile spre o permanenta comunicare cu administratia locala si intreaga comunitate. Roadele acestei munci se materializeaza in amenajarea Centrului Cultural ,,Sincai -Coposu “ si in derularea subproiectului,,SCOALA- RAMPA DE LANSARE DE LA MICA LA MAREA COMUNITATE” –in cadrul Proiectului pentru invatamantul rural .

Descrierea unitatii de invatamant

Scoala Gimnaziala "Gheorghe Sincai" Bobota este parte componenta a comunitatii delimitata de unitatea administrativ teritoriala a comunei Bobota, cu centrul administrativ in satul Bobota. Scoala Gimnaziala "Gheorghe Sincai" Bobota-cu personalitate juridica din 2007 are ca structuri:Scoala Primara Zalnoc,Gradinita cu program normal Bobota,Gradinita cu program normal Zalnoc.Incepand cu anul scolar 2011-2012 si Scoala Gimnaziala Dersida si Gradinita Dersida au devenit structuri ale Scolii Bobota.

Misiunea

Scoala noastra valorifica zestrea culturala si spirituala mostenita a comunitatii , da societatii in schimbare tineri apti de a deveni oameni flexibili, capabili de integrare rapida si eficienta in comunitate. Suntem deschisi pentru toti elevii asigurandu-le sanse egale sa-si formeze capacitate de comunicare si relationare interpersonala, principii morale sanatoase , deprinderi de a utiliza informatia pe tot parcursul vietii, abilitati practice favorabile dezvoltarii personalitatii ca intreg.Identificam si dezvoltam calitatile si aptitudinile fiecarui elev , care sa atinga cele mai inalte performante de care este capabil. Incurajam fermitatea, disciplina sustinuta, care da nastere mintilor active si buneisanatati. Aflându-ne într-o permanenta colaborare cu parintii, Biserica , Primarie si politia, scoala noastra educa elevii astfel încât sa poata face fata problemelor complexe ale vietii , cultivând neîncetat spiritul de colaborare si munca în echipa pentru a crea un mediu cultural folositor tuturor locuitorilor comunei Bobota

Descrierea unitatii de invatamant

Scoala Gimnaziala "Gheorghe Sincai" Bobota este parte componenta a comunitatii delimitata de unitatea administrativ teritoriala a comunei Bobota, cu centrul administrativ in satul Bobota. Scoala Gimnaziala "Gheorghe Sincai" Bobota-cu personalitate juridica din 2007 are ca structuri:Scoala Primara Zalnoc,Gradinita cu program normal Bobota,Gradinita cu program normal Zalnoc.Incepand cu anul scolar 2011-2012 si Scoala Gimnaziala Dersida si Gradinita Dersida au devenit structuri ale Scolii Bobota.

Viziunea scolii

Scoala noastra este un lacas de educatie complexa a tinerilor pentru buna integrare scolara si profesionala, o rampa de lansare de la mica la marea comunitate

Tinte Stategice

Promovarea unei oferte educationale adaptate la nevoile de formare ale comunitatii.Cresterea calitatii serviciilor educationale prin implementarea unui curriculum centrat pe competente. Dezvoltarea personala a cadrelor didactice prin formare si perfectionare continua. Dezvoltarea de programe educative scolare si extrascolare pentru stimularea creativitatii si formarea personalitatii elevilor.

Cupa Vailor

‘O competiţie importanta este Cupa Vailor, ajunsa la a 46-a editie. Se organizeaza incepand din anul 1968, cu etape pe clase, scoala, localitate, pe vai si pe judet, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean. Se desfasoara in lua mai, la disciplinele sportive minifotbal, handbal, volei si atletism. (…) Participanti: elevii din clasele III-VIII din invatamantul gimnazial din judet. Aproximam ca vor fi 3.400 de participanti in acest an. Este considerată cea mai amplă actiune sportiva din tara, din punct de vedere al numărului de participanti intr-o singura zi – circa 2.700 elevi, la etapa pe cele 11 vai’, a declarat Dan Farcas, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret (DJTS) Salaj, institutiei organizatoare al manifestarii.In aceasta editie (2010-2011) scoala bobota a castigat cupa vaii, iar cupa sta la loc de cinste.